De Windroos Bierstraat
Home>Groepen>Groep 5/6

Groep 5/6

Welkom in groep 5/6!

De kinderen in groep 5/6 krijgen op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag les van meneer Elrik de Weert. Op de woensdag is juf Ingrid Lammers in de klas. We gymmen op de dinsdag en donderdag. Op donderdag zijn de gymlessen van meester Rick.

In groep 5/6 kunnen de kinderen al erg goed werken met de tablets van Snappet. We besteden in de klas ook aandacht aan coöperatieve werkvormen waarbij de kinderen samen met elkaar en van elkaar leren. We hebben in de klas tussen de lessen door ook tijd voor leuke spellen zodat de kinderen zich na zo’n energizer ook weer goed op hun werk kunnen concentreren.

Da Vinci gebruiken we als methode voor geschiedenis, aardrijkskunde en biologie. We werken met verschillende thema’s waarbij het vooral gaat om het oproepen van verwondering bij kinderen. Dit doen we vooral in de 2e les. De kinderen hebben dit jaar al verschillende dingen gedaan; van het kijken door een microscoop naar bizonharen, het maken van mandala’s buiten en in de klas, tot het maken van een echt blotevoetenpad in de klas. De betrokkenheid van de kinderen is super! Via de foto’s op klasbord blijven de ouders goed op de hoogte van de belevenissen van de kinderen in de klas.

Groetjes,
Groep 5/6 en meneer Elrik