De Windroos Bierstraat
Home>Nieuws>ANWB streetwise

ANWB streetwise

donderdag 12 juli 2018

ANWB streetwise

Vandaag hebben de leerlingen uit groep 3/4 een verkeersles gehad van de ANWB.

Ze hebben geleerd waar je op moet letten als je wilt oversteken. Vanaf de stoep kun je de weg niet altijd goed overzien. Je mag dan kijken of er geen bestuurders zitten in de stilstaande auto’s. Als er niemand in zit, mogen ze 2 stappen naar voren doen en bij de kijklijn gaan staan. (Tussen de lampen van de auto’s)         Zo kunnen ze goed zien of er auto’s aankomen. Links, rechts, links kijken en rustig oversteken!

Ze hebben ook geoefend op een zebrapad. Wachten tot het verkeerslicht op groen staat, kijk of de bestuurder je ziet, wacht op een teken en steek rustig over. Dit kunnen ze echt al goed!

Als laatste hebben ze geleerd dat ze altijd een gordel om moeten doen in de auto. De gordel moet op de schouder vallen, alleen dan is het veilig. Kinderen kleiner dan 1,35 meter moeten verplicht in een autostoel zitten. In het buitenland is dit zelfs 1,50 meter.

Het allerleukste was natuurlijk om uit te proberen waarom die gordel zo belangrijk is. Voorin de auto zat een pop zonder stoeltje en zonder gordel en achterin de auto zaten de kinderen in een stoeltje met een gordel om!

Je raadt het al.. de pop vloog naar voren en de kinderen bleven keurig zitten! Dat was spannend en lachen voor de kinderen!