De Windroos Bierstraat
Home>Nieuws>Kinderboekenweek en experiment!

Kinderboekenweek en experiment!

maandag 9 oktober 2017

De kids van groep 5/6 zijn vorige week (eigenlijk al een weekje eerder) begonnen met een beetje een smerig experiment. We hadden 3 boterhamzakjes met in elk zakje een stukje brood. Zakje 1 was door meester met een zakje om zijn hand in het plastic gedaan. Zakje 2 was door Charissa met gewassenhanden in een plasticje gedaan en zakje 3 is door de klas gegaan en heeft iedereen aangeraakt en is daarna in het plastic gegaan. De vraag was hoe ging het verder met deze stukjes brood. Zie hier het resultaat na 1,5 week tijd:

De foto is niet heel duidelijk, maar er is toch goed te zien dat zakje 2 er het beste vanaf komt…wellicht was het plastic zakje waarmee ik het brood pakte voor zakje 1 toch niet zo heel schoon…..

Verder zijn we afgelopen woensdag begonnen met de kinderboekenweek. Ramirez heeft de bezemrace gewonnen, echt goed gedaan!!! En hij heeft een boek gewonnen voor de klas, waarin we nu lezen.

Vrijdag en vandaag zijn we bezig gegaan met het maken van monsters op groot papier. Het verven hebben we vrijdag met rolletjes gedaan, de resultaten zijn erg leuk! Zie hier: