De Windroos Bierstraat
Home>Nieuws>Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

vrijdag 23 september 2016

Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met als thema ‘Opa’s en oma’s: voor altijd jong’. In dit bericht vindt u de nodige informatie hierover. Leest u het goed door? We hebben natuurlijk her en der wat hulp nodig van u!

logobalk-v3

Opening woensdag 5 oktober

De Kinderboekenweek zal deze dag op een bijzondere, feestelijke manier geopend worden. Wij verwachten alle kinderen, ouders, opa’s, oma’s en andere betrokkenen ’s morgens om 8.20 uur op het schoolplein. Het is natuurlijk nog een verrassing wat er dan verder gaat gebeuren.

Prijsvraag

Woensdag 5 oktober start er ook een prijsvraag met als thema ‘Jong en oud’. Vanaf die dag ligt er in de hal op het podium een collage met foto’s van alle leerkrachten toen ze zelf nog heel erg jong waren. Ook hebben we foto’s bewerkt hoe wij er uit zouden zijn over 30 jaar. Het is de bedoeling dat de foto’s bij de goede leerkracht worden gezocht. De blaadjes kunnen worden ingeleverd in de groene brievenbus in de hal. De winnaar krijgt een mooie prijs! U bent dan ook van harte uitgenodigd om ’s morgens om 8.20 uur binnen te komen en mee te zoeken naar de juiste foto’s. Veel plezier alvast!

Opa- en omadag

Woensdag 12 oktober houden we een opa- en omadag op school. We willen opa’s en oma’s van harte uitnodigen om in een klas te komen voorlezen uit een boek uit uw eigen schooltijd. Dit kan op meerdere tijdstippen gedurende de dag. Tevens zou het leuk zijn als u dan ook iets over uw eigen schooltijd kunt vertellen, want die zal er ongetwijfeld anders hebben uitgezien dan die van nu. U kunt zich aanmelden bij een van de leerkrachten.

Gouden/zilveren/bronzen pen

In plaats van een griffel, reiken wij dit jaar een pen uit aan kinderen die een mooi verhaal of een mooie tekening maken. Elke unit heeft zijn eigen onderwerp. Aan het einde van de Kinderboekenweek worden per unit 3 winnaars gekozen die tijdens de afsluiting bekend worden gemaakt.

Afsluiting

Vrijdagmiddag 14 oktober sluiten we de Kinderboekenweek op een gezellige manier af. De winnaar van de prijsvraag en de winnaars uit de verschillende units van de teken- en schrijfopdracht worden bekend gemaakt. Alle ouders, opa’s, oma’s en andere betrokkenen zijn van harte uitgenodigd om om 14.00 uur op het plein te komen en samen de week gezellig af te sluiten.

 

Verder zal er in de groepen natuurlijk op verschillende manieren aandacht worden gegeven aan dit mooie thema. Mocht u thuis nog interessante voorwerpen hebben uit uw eigen schooltijd (denk aan boeken, schrijfmaterialen, plaatmateriaal), dan zouden wij het heel erg leuk vinden om dit in de klas te laten zien. Nog leuker is wanneer u er zelf iets over wilt vertellen!
We maken er met z’n allen een mooie week van!