De Windroos Bierstraat
Home>Nieuws>Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen

zondag 14 januari 2018

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn er weer de Nationale Voorleesdagen. In deze periode schenken wij op school ook extra veel tijd aan het voorlezen in onze groepen. Dit jaar zullen we dit op twee manieren doen:

  • De leerkrachten lezen elke ochtend een half uurtje voor in een andere groep. We hebben een schema gemaakt zodat elke leerkracht een keertje in een andere groep komt voorlezen.
  • Ook houden we dit jaar weer een voorleeswedstrijd. In de groepen 3 t/m 8 mogen de kinderen zich opgeven om mee te doen aan de schoolwedstrijd. Van elke groep wordt een winnaar gekozen die op donderdag 2 februari (tijdens de Warme Truiendag, hoe knus is dat!) voor mag lezen in de gymzaal. U krijgt hiervoor natuurlijk nog een uitnodiging.

Thuis kunt u natuurlijk ook meedoen met de Nationale Voorleesdagen. Op www.nationalevoorleesdagen.nl/nieuws/ kunt u veel leuke tips vinden om thuis voor te lezen. Tevens vindt u op deze site de prentenboeken top 10; een leuke lijst met boeken om voor te lezen.