De Windroos Bierstraat
Home>Nieuws>Schooljudo

Schooljudo

vrijdag 31 maart 2017

Schooljudo

Afgelopen donderdag hebben wij de eerste les schooljudo gehad, een hele mooie ervaring voor de leerlingen. Komende 5 weken is er iedere donderdag schooljudo. In verband met de veiligheid wil de judomeester niet dat er sieraden worden gedragen tijdens deze lessen. Zouden jullie er voor willen zorgen dat de kinderen komende 5 donderdagen de sieraden thuis laten? Alvast bedankt voor de medewerking!

Kracht van Schooljudo:

Twaalf jaar geleden is Schooljudo opgericht, een initiatief van oud wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes. Niet alleen om zijn sport te promoten, maar om iedereen te overtuigen van de meerwaarde van judo als opvoedkundig middel. Kinderen krijgen bij Schooljudo “Skills for Life” aangereikt.

Schooljudo wordt ondersteund door drie landelijke partners; zorgverzekeraar Zilveren Kruis, IT-specialist Infotheek en de logistieke dienstverlener TNT. Zij maken mede mogelijk dat elk jaar meer dan 32.000 kinderen van 372 scholen een aantal weken op de tatami (judomat) staan en een Schooljudo diploma ontvangen. Dit diploma krijgen de deelnemers niet zomaar. Zij werken 6 weken lang aan de waarden respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid, vertrouwen en heel veel plezier.

Dit alles gewoon in de gymzaal, want deze wordt met echte judomatten en waardenpakken omgetoverd tot een dojo. De lessen worden gegeven door gediplomeerde judoleraren. Deze worden door Schooljudo ‘Entertrainers’ genoemd. Zij entertainen, inspireren en trainen de kinderen. Er wordt de kinderen dus echt iets bijgebracht op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling. Waarbij plezier voorop staat!